Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου

  • Παναγία Τουρλιανή
Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Εφημεριδα Αδελφοτητας

Εφημερίδα Συλλόγου Αδελφότητας Ανωμεριτών ΜυκόνουΜπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ την εφημερίδα του συλλόγου μας σε PDF.

 

Κατεβάστε την εφημερίδα Φύλλο 123

** Ανακοινωσεις Αδελφοτητας **


ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20:00

ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ 61

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK EINAI :

https://www.facebook.com/aamykon

Ωραριο Αδελφοτητας

Ωράριο λειτουργίας Αδελφότητας Ανωμεριτών ΜυκόνουΟ Σύλλογος λειτουργεί,
Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00- 21:00

Εγγραφες Μελων & Επιχειρηματιων

Εγγραφές Μελών & Επιχειρηματιών Αδελφότητας Ανωμεριτών ΜυκόνουΌλοι έχετε την δυνατότητα να γραφτείτε στον Σύλλογο μας και να γίνετε το επόμενο μέλος.

+ Μέλη + Επιχειρηματίες

Πνευματικο Κεντρο Ανω Μερας

Πνευματικό Κέντρο Άνω Μεράς ΜυκόνουΟ Κανονισμός του Πνευματικού Κέντρου Άνω Μεράς Μυκόνου.

+ Περισσότερα...

Ιστορικό Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ”

2013-06-28 18.18.41

46726 139209152788571 8232953 n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1932 από Ανωμερίτες Μυκονιάτες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή των Αθηνών. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέχασαν την καταγωγή τους  και ίδρυσαν τον Σύλλογο τους, με  σκοπό την συνεργασία και την ομόνοια των μελών του καθώς και  την βοήθεια  προς τους συμπατριώτες τους και το Νησί τους.

 Ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά και συνεργάζεται με το Δήμο Μυκόνου και το Τοπικό Διαμέρισμα Άνω Μεράς για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του νησιού και βοηθάει στην επίλυσή τους.


602191 485581254829113 886797506 nΗ Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου “Παναγιά Τουρλιανή” πήρε το όνομά της από το ομώνυμο Μοναστήρι της «Παναγίας Τουρλιανής» που βρίσκεται πέραν της πλατείας της Άνω Μεράς, Το Μοναστήρι το οποίο αποτελεί Μονή Καλογέρων κτίστηκε σταδιακά από το 1542. Αρχικά, ήταν γνωστό ως “Εκκλησία των Εισοδίων της Παναγίας”. Το Μοναστήρι επισκευάστηκε σημαντικά το 1767. Τότε έλαβε και τη νέα του ονομασία “Μονή της Τουρλιανής” από την Ιερά Εικόνα της Παρθένου Μαρίας, που βρέθηκε στην περιοχή του Τούρλου. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αποτελεί έργο του Ιερότατου Λουκά και είναι η προστάτιδα του νησιού. Την ίδια εποχή κατασκευάστηκε και το περίφημο Τέμπλο, έργο μαστόρων από την Ιταλία.


Η σύνδεση της Αδελφότητας με την εκκλησία είναι στενή και ο σημερινός Μητροπολίτης Κυκλάδων Δωρόθεος Β’ θήτευσε  ως Πρόεδρος του Συλλόγου κατά την περίοδο 1999-2000. Ο προηγούμενος Μητροπολίτης Δωρόθεος Α' είναι εκείνος που προσέφερε το οικόπεδο στην είσοδο του χωριού όπου και κτίστηκε το Πνευματικό Κέντρο.

 
cultural centerΤο Πνευματικό Κέντρο Άνω Μεράς Μυκόνου αποτελεί ένα σημαντικό έργο προσφοράς των Μυκονιατών στον τόπο τους και αποτελεί τιμή για την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου, η διαχείριση του έργου.


Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται ενεργά με συγκεντρώσεις, εκδρομές, συναντήσεις νέων, υποτροφίες, βοηθήματα, χορούς.

 
Μυκονιάτες Επιχειρηματίες
 

Προσφορα στο Συλλογο

Όσοι θα θέλατε να συνεισφέρετε στο Σύλλογο μας για οποιοδήποτε λόγο (εγγραφή, συνδρομές, δωρεές), μπορείτε να καταθέσετε το χρηματικό ποσό που επιθυμείτε στο

Ταχ. Ταμιευτήριο με αριθμό:
00060358006-8

Δικαιούχος: Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου

Σχετικα Links

http://www.mykonos.grhttp://www.e-mykonos.grhttp://www.mykonosgreece.comhttp://www.mykon.nethttp://www.mykonosinfo.grhttp://www.mykonos-web.comhttp://www.mykonos.grhttp://www.ktelmykonos.gr/

Επικοινωνια

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΝΩΜΕΡΙΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ
“ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗ”
Διεύθυνση:
Σεπολίων 61, Αθήνα

Τ.Κ. 10443
Τηλ.: 210 5125666
Fax: 210 5125666
Web Site: http://www.anomeramykonou.gr
E-mail: info@anomeramykonou.gr